SECTII CLINICE

Reorganizarea activitatii medicale la nivelul Spitalului Clinic Municipal Cluj- Napoca

 

Ca urmare a ORDINULUI nr. 555 din 3 aprilie 2020 privind aprobarea Planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei de coronavirus COVID-19, a Listei spitalelor care asigură asistenţa medicală pacienţilor testaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în faza I şi în faza a II-a şi a Listei cu spitalele de suport pentru pacienţii testaţi pozitiv sau suspecţi cu virusul SARS-CoV-2 actualizat, precum si a Hotararii nr 49/12.10.2020 a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Cluj privind introducerea Spitalului Clinic Municipal in categoria Unitate sanitara pentru preluarea si tratarea pacientilor pozitivi la COVID-19, s-a reorganizat activitatea sectiilor clinice dupa cum urmeaza:

• Sectie clinica ATI
• Sectie Boli Infectioase

Sectiile Psihiatrie cronici I, Psihiatrie cronici II si Psihiatrie acuti asigura, in continuare, asistenta medicala pentru pacienti NON-COVID.
Activitatea medicală din Ambulatoriu integrat se desfaşoară, în continuare, în condiţii de siguranţă, circuitele fiind separate de activitatea COVID din cadrul spitalului. Accesul în Ambulatoriul integrat al spitalului se face separat, după efectuarea prealabilă a triajului epidemiologic, atât a personalului cât si a pacienţilor.
Activitatea Laboratorului de Radiologie si Imagistica medicala se adreseaza doar pacientilor COVID.