SCREENING MAMAR GRATUIT – „MARTIE PENTRU SANATATEA EI!”

- 2.03.2018

Martie pentru sanatatea ei!

In Romania cel mai frecvent cancer care afecteaza femeile este reprezentat de cancerul mamar (conform OMS). Depistat in stadii incipiente cancerul mamar poate fi vindecat in majoritatea cazurilor. Pentru identificarea precoce a acestuia se utilizeaza metode imagistice – mamografia si ecografia mamara.

Mamografia poate detecta modificari discrete din tesuturile sanului care pot fi caracteristice unor cancere, avand astfel un rol important in detectia cancerelor inca prea mici pentru a fi resimtite de catre persoana afectata sau de catre medicul acesteia. In general efectuarea mamografiei este indicata femeilor cu varsta peste 40 de ani, o data pe an. Ecografia mamara este o tehnica relativ simpla insa care impreuna cu mamografia completeaza in mod esential diagnosticul cancerului mamar. Metoda este indicata ca examinare principala femeilor tinere, sub varsta de 40 de ani, urmand ca dupa aceasta varsta ecografia sa fie efectuata, la nevoie, in conjunctura cu mamografia.

Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca, organizeaza in luna martie campania ,,Martie pentru sanatatea ei” adresata femeilor cu varsta peste 18 ani. Prin aceasta campanie echipa de medici si asistenti ai Spitalului vor efectua consultatii si examin?ri gratuite, mamografice si ecografice, pentru screening-ul cancerului mamar. Aceste examinari vor fi efectuate intre 19-23 martie (orele 08.00-14.00).

In cadrul campaniei, in 29 martie intre orele 18.00-19.30 va invitam la cursul practic online ,,Ce trebuie sa stiu despre sanatatea sanilor”. Acest curs va fi gratuit, sub forma video, si transmis in direct pe pagina de Facebook a spitalului la https://www.facebook.com/scmcj.ro/ . Cursul va avea un caracter multidisciplinar, integrativ, fiind sustinut de specialisti din domeniul imagisticii, chirurgiei, oncologiei, psihologiei si de catre reprezentanti ai institutiilor locale din domeniul sanatatii.

Obiectivul principal al acestei campanii este de a determina constientizarea a ceea ce inseamna depistarea precoce a cancerului de san dar si a bolilor mamare nemaligne. Totodata dorim sa oferim femeilor un acces facil si rapid la consultatia si examinarea mamar?.

Daca doriti sa efectuati o examinare mamografica sau ecografica, va rugam sa urmati indicatiile de mai jos. Locurile disponibile sunt limitate, iar solicitarea dvs. va fi luata in considerare in ordinea inscrierii. Daca locurile disponibile intre 19-23 martie vor fi insuficiente va vom instiinta si va vom sta la dispozitie pentru o programare ulterioara in baza unui bilet de trimitere de la medicul specialist.

Daca faceti parte din personalul Spitalului Clinic Municipal, va solicitam ca impreuna sa acordam prioritate solicitarilor acelor persoane pentru care aceasta campanie ar putea avea un impact major asupra sanatatii.

Inregistrarea pentru examinare se va desfasura online, intre 5-15 martie.

DATORITA INTERESULUI FOARTE CRESCUT FATA DE ACEASTA CAMPANIE LOCURILE DISPONIBILE AU FOST EPUIZATE.
VA MULTUMIM PENTRU INTERESUL DVS. DACA DORITI SA VA TRANSMITEM INFORMATII LEGATE DE MODALITATEA DE PROGRAMARE PENTRU INVESTIGATII IN REGIM AMBULATOR, CU BILET DE TRIMITERE, VA RUGAM COMPLETATI FORMULARUL DE LA ACEASTA ADRESA:  https://goo.gl/forms/zgq8Jbj2iq6v48YC3

Daca nu dispuneti de acces la un serviciu de Internet va invitam sa ne contactati la sediul spitalului, Str. T?b?carilor nr 11, Laboratorul de Radiologie ?i Imagistic? Medical?, camera 7.

Pentru mai multe informatii ne puteti apela la Tel.: 0749 276 120.

Examinarile sunt gratuite si nu necesita bilet de trimitere de la medicul de familie sau detinerea calitatii de asigurat al sistemului de asigurari de sanatate

scr

Consultatiile si examinarile imagistice – Echipa medicala

Dr. Attila Tamas-Szora (Medic Specialist Radiologie Imagistica Medicala)

Asist.univ. Dr. Vlad Dudric (Medic Primar Chirurgie Generala)

Asist.univ. Dr. Dan Axente (Medic Primar Chirurgie Generala)

Asist.univ. Dr. Mihai Muresan (Medic Specialist Chirurgie Generala)

As. med. Daniela Moldovan

As. med. Claudia Muresanu

Teh. rad. Anamaria Szarvadi

Teh. rad. Rodica Pop

Teh. rad. Codruta Chiorean

Curs online 29 martie – Lectori invitati

Dr. Cristiana Ciortea

Medic Primar Radiologie Imagistica Medicala, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj-Napoca

Psiholog Florina Pop

Institutul Oncologic ,,Prof. Dr. Ion Chiricuta” Cluj-Napoca

Dr. Claudia Fekete-Nicorici

Medic Primar Hematologie

Manager Interimar Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca

Dr. Attila Tamas-Szora

Medic Specialist Radiologie Imagistica Medicala

Sef Laborator Radiologie Imagistica Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca Cluj-Napoca

Asist.univ. dr. Mihai Muresan

Medic Specialist Chirurgie Generala

Universitatea de Medicina si Farmacie ,, Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca, Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca

Dr. Ramona Matei

Medic Specialist Oncologie, Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca

Psiholog Minela Baias

Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca

Written by Vlad Pintea